Herkomst van ons rundvlees

Rundvlees van Kamminga

Boerderij

De runderen worden geboren op boerenbedrijven waar ze in alle rust en ruimte kunnen leven. De boerderijen liggen in de directe omgeving van Surhuisterveen. Om onnodige stress bij de dieren te voorkomen worden de reistijden naar de slachterij kort gehouden. Dit heeft een gunstige invloed op de kwaliteit van het vlees. 

Slachterij

De runderen worden wekelijks op vrijdag ontvangen door een dierenwelzijn medewerker. Een door de VWA aangestelde dierenarts keurt daarna de runderen. Goed opgeleid, vakkundig personeel neemt deel aan het slachtproces. Gelet wordt vooral op de verbetering van het dierenwelzijn. 

Dit leidt tot een betere vleeskwaliteit en indirect ook tot veiligere arbeidsomstandigheden in onze slachterij. Nadat de dieren zijn geslacht worden ze gekeurd door een KDS Keurmeester en hangen de karkassen twee dagen in de koelcel. Het vlees bereikt hierdoor de juiste verwerkingstemperatuur. Op maandag wordt het vlees vervolgens uitgebeend en naar wens van de opdrachtgever verpakt. 

Slagerij

Hier snijdt en bewerkt uw vakbekwame slager de technische delen van het rund tot een stukje kwaliteitsvlees.

U weet nu waar uw vlees vandaan komt en waarom het zo goed smaakt