Herkomst van ons vlees

Rundvlees van Kamminga

Boerderij

De runderen worden geboren op boerenbedrijven waar ze in alle rust en ruimte kunnen leven. De boerderijen liggen in de directe omgeving van Surhuisterveen. Om onnodige stress bij de dieren te voorkomen worden de reistijden naar de slachterij kort gehouden. Dit heeft een gunstige invloed op de kwaliteit van het vlees. 

Slachterij

De runderen worden wekelijks op vrijdag ontvangen door een dierenwelzijn medewerker. Een door de VWA aangestelde dierenarts keurt daarna de runderen. Goed opgeleid, vakkundig personeel neemt deel aan het slachtproces. Gelet wordt vooral op de verbetering van het dierenwelzijn. 

Dit leidt tot een betere vleeskwaliteit en indirect ook tot veiligere arbeidsomstandigheden in onze slachterij. Nadat de dieren zijn geslacht worden ze gekeurd door een KDS Keurmeester en hangen de karkassen twee dagen in de koelcel. Het vlees bereikt hierdoor de juiste verwerkingstemperatuur. Op maandag wordt het vlees vervolgens uitgebeend en naar wens van de opdrachtgever verpakt. 

Slagerij

Hier snijdt en bewerkt uw vakbekwame slager de technische delen van het rund tot een stukje kwaliteitsvlees.

U weet nu waar uw vlees vandaan komt en waarom het zo goed smaakt

Porc Locale van Feenstra Drachten: streekkwaliteit varkensvlees

Porc Locale varkens komen van één boer uit de streek die meerdere stallen heeft. Door deze nauwe samenwerking is de heleketen van geboorte tot het product optimaal controleerbaar. Gesloten ketenbeheersing noemen wij dat. Een waarborg voorkwaliteit en ambachtelijke producten. Bovendien beschikken al onze medewerkers over het certificaat van Dier en Welzijn.

Huisvesting

• Ruime stallen met diverse afdelingen en voldoende bewegingsruimte voor onze varkens.

• Elke afdeling heeft zijn eigen speeltjes en afleiding wat verveling en onrust bij onze varkens tegengaat .

• Gebruik van groeps-voerbakken waarin per afdeling gezamenlijk kan worden gegeten

• Onze stallen voldoen aan de nieuwste eisen van Maatlat Duurzame Veehouderij

• Onze varkens leven in een groepshuisvesting van 20 tot 30 varkens bij elkaar

• Op milieugebied zijn onze stallen voorzien van een Biologische combiwasser, led-verlichting en voorzien van de nieuwstesnufjes en uitvindingen welke het comfort van onze varkens nog beter maken.

• Vanzelfsprekend hebben onze dieren 24/7 de beschikking over vers drinkwater, en wordt getracht het dag en nacht-ritmezoveel mogelijk na te bootsen. Dit heeft ook te maken met het voerschema wat door onze boer gehanteerd wordt.

Voer

Onze varkens krijgen hoogwaardig droogvoer wat volgens het GMP- certificaat geleverd wordt. Dit houd in dat het voer van onze varkens door onafhankelijke instanties gecontroleerd wordt. Daarnaast is dit voer uitgebalanceerd en vrij van genetische modificaties. Het resultaat proeft u in de kwaliteit van het vlees. Rijper, beter doordragen en gemarmerd met vet. Het varkensvlees is daardoor malser, lekkerder en intenser van smaak.

Transport

Al ons transport word uitgevoerd door gecertificeerde transporteurs, welke beschikken over de modernste transportmiddelen. Ook de reistijd is maximaal 1 uur van boerderij naar slachterij wat de stress en onrust tot een minimaal beperkt en ook de vleeskwaliteit ten goede komt.

Zorg

Aangekomen bij ons op stal, worden de varkens in koppels geplaatst en krijgen ze vers drinkwater en minimaal 5 uur de tijd om tot rust te komen en zich op hun gemak te kunnen voelen. Om dit proces te begeleiden hebben we op stal een sprinklerinstallatie voorzien met een lichte water/azijn-oplossing, dit voorkomt ruzie tussen de varkens onderling. Zo proberen we om onze varkens zo comfortabel mogelijk te laten voelen. Al onze medewerkers beschikken over het certificaat van Dier en Welzijn. Iedereen weet dus hoe we het best met onze beesten kunnen omgaan en we ze met respect en zorg behandelen.